SkyStar3 USB Box ve Piyasadaki Benzerleri:

Dış Görünümü SkyStar3 USB 2.0 Box'a Benzeyen Piyasada Satılan Ürünler Hakkında Önemli Açıklamalar.

SkyStar3 USB Box ve Piyasadaki Benzerleri:

İleti aQUa » Cmt Şub 27, 2010 4:08 pm

Son zamanlarda e-posta adresimize ulaşan soruların bir kısmı, piyasada satılan SkyStar3 USB 2.0 Box'a benzeyen metal veya plastik kutularda satılan USB 2.0 Box'lar hakkındadır.

Soruların bir kısmı "Acaba SkyStar3 USB 2.0 Box yerine birkaç USD daha ucuz olan Tecom SkyBooster, QBox, DVBWorld veya benzer kutulardaki ürünleri satın alırsak SkyStar3 USB 2.0 Box'ın CD si ile veya SkyStar3 Download Merkezinde yayınladığınız yazılımları ve kurulumları kullanabilir miyiz?" veya bu ürünler SkyStar3 USB2.0 Box ile aynı ürün mü? şeklindedir.

Firma olarak sıklıkla sorulan bu sorulara cevap vermek adına bir açıklama yapmayı uygun bulduk.

SkyStar3 USB 2.0 Box, Devre Yapısı ve Özellikleri:

1.Firmamızın piyasaya sürdüğü Sigma SkyStar3 USB 2.0 Box özelliklerinde de belirtildiği üzere Sharp 0194 tuner, Xilinx Spartan 3S50 ana chipsete ve Cypress CY7C68013A USB 2.0 veriyolu denetleyici chipsete sahip, bir üründür.

2. Üründe kullanılan 2 ayrı chipset ve Sharp Tuner ürünü yüksek maliyetli bir ürün yapmaktadır.

3. Piyasada içinde orjinal yazılımı ve alternatif yazılımların güncel Türksat kanal listeleri ile otomatik olarak kurulabildiği tek ürün SkyStar3 serisi ürünlerdir.

Resim Resim


Tecom SkyBooster, Q-Box, DVBWorld ve Diğerleri:

1. Bu ürünlerde ise Low-Budget "Düşük Bütçeli" LME chipset (TV yayınlarını alan hem de USB 2.0 veriyolunu kontrol eden tek bir chipset) ve LG Tuner mevcuttur.

2. Ürünlerin maliyeti oldukça düşüktür ve piyasadaki değerinin çok üzerinde fiyatla satılmaktadır. Bu ürünler Çin Halk Cumhuriyetinde yaklaşık olarak 22-25 USD aralığında satılmaktadır bu durumda LME chipsetli ürünün Türkiye'deki satış fiyatı 40-50 USD civarında olmalıydı.

3. Bu ürünler Blaze Media Player yazılımı ile gelmektedir CD içinde alternatif yazılımlarla ilgili Türkçe kurulum ve doküman kesinlikle bulunmamaktadır. Ürün LME BDA sürücüleri ile çalışmakta ve birden fazla alternatif yazılım desteklemektedir.

4. Düşük sembol oranlı kanallarda 2000-3000 sembol oranlı kanallarda sinyal görmemekte ve kanal göstermemektedir. Alternatif yazılımlarla kanal taramalarında kanal bulma sıkıntısı mevcuttur, sinyal kalitesi ve yayın alım gücü oldukça düşüktür. LME Chipsetli ürünlerde alternatif yazılımlarla uzun süreli kanal geçişleri göze alınmalıdır.

Aşağıdaki ürünlerden herhangibirini satın almayı düşünüyorsanız siyah plastik kutuda satılan en ucuzudur ve onu almanızı öneririm çünkü bu ürünlerin içinde kullanılam melzemeler ve elektronik devre yapısı tamamen birbirinin aynısıdır sadece kutu farklıdır.

LME ve LG Tunerli Ürünlerle İlgili Resimler:
Resim

Resim Resim

Resim Resim


Özellikle Tecom SkyBooster adıyla Hepsiburada.com adresinde satılan üründe, ürün açıklamaları yine www.hepsiburada.com adresindeki SkyStar3 USB 2.0 Box kartının özellikleri kopyalanarak oluşturulmuştur. Ekstra özellikler olarak belirtilen özelliklerin hiçbiri SkyBooster'da mevcut olmayıp ürünün SkyStar3 USB 2.0 Box ile aynı olduğu imajı yaratılarak insanlar kandırılmaya çalışılmaktadır. Bu hem ahlaksızca hem de dürüst olmayan bir davranıştır.

http://www.hepsiburada.com/tecom-skyboo ... egoryId=54

Dikkat "Ekstra Özellikler" sadece SkyStar3 USB 2.0 Box'a has özelliklerdir.
aQUa
aQUa
 
İleti: 5140
Kayıt: Cum Nis 08, 2005 12:56 am
Konum: Istanbul

sharp tuner iddia

İleti kayacano » Pts Haz 21, 2010 12:28 pm

gittigidiyor com da sharp tuner olduğunu iddia eden bir
merdivenaltı üreticisi var,bu arkadaş dandik bir site kurmuş
o siteden sözde yardım -downland yapıyor,bu kişiye kanmayalım
ve onu engellemek için hertürlü girişim yapalım (bilhassa sigma-
elektronik yöneticileri ????????
kayacano
 
İleti: 1
Kayıt: Cum Nis 02, 2010 9:12 am

İleti sigma » Sal Haz 22, 2010 12:59 pm

Merdivenaltı veya merdivenüstü bu bizi firma olarak ilgilendirmez. Bunlar üretici değil satıcıdır, posta yoluyla ürün getirip ikinci el alım satım yapan siteler vastası ile ürünlerini pazarlıyorlar. Faturası, bandrol var mı? Vergileri ödeniyor mu? hiç sanmıyorum ama bununla ilgilenmesi gereken devlet kurumlarıdır firma olarak biz değiliz.

Bizim firma olarak belirtmeye çalıştığımız konu ise bu adamların ürün satıp satmaması değil, sattıkları ürünün SkyStar3 TV kartlarıyla hem muhteviyat olarak hem de yazılım olarak hiçbir ilgi alakasının olmadığını anlatmaktır. Çünkü ikinci üçüncü sınıf bu ürünler SkyStar3 kartının kopyasıymış ve yazılımları da aynısıymış gibi lanse edilerek insanlar kandırılmaya çalışıyor.
sigma
Site Admin
 
İleti: 47
Kayıt: Cum Nis 08, 2005 12:13 am

Re: SkyStar3 USB Box ve Piyasadaki Benzerleri:

İleti cauchy » Pts Kas 05, 2012 1:01 pm

Arkadaşlar SkyStar3 almayı düşünüyorum , alma amacım discovery kanalları ve national geographic kanallarını (türkçe veya altyazılı olarak) izlemek hangi modeli önerirsiniz .USB modeli ile PCI modeli arasında fark varmı ?
teşekkürler.
cauchy
 
İleti: 1
Kayıt: Pts Kas 05, 2012 12:10 pm

Re: SkyStar3 USB Box ve Piyasadaki Benzerleri:

İleti aQUa » Pts Kas 05, 2012 3:24 pm

Hangi Discoverylerden bahsettiğinizi bilmiyorum, şifresiz Discovery kanalları var mı bilmiyorum ancak ilegal paylaşım yoluyla izleyebileceğiniz kanallar varsa firma olarak bunlara destek vermemiz veya bu konuda yardımcı olmamız söz konusu olamaz. Firma olarak yaptığımız şey ürün satmaktır.

Ürün modeli olarak zaten iki ürünümüz var biri DVB-S2 HD PCI kart diğer DVB-S USB Box. PCI kartla HD yayınlar da izlenebiliyor ancak tabi bilgisayar sisteminizin yeterli olması gerekiyor. İki üç tane HD yayın için değmez derseniz ve aynı zamanda dizüstü bilgisayar da kullanıyorsanız bu durumda USB Box ürünümüzü öneririm.
aQUa
aQUa
 
İleti: 5140
Kayıt: Cum Nis 08, 2005 12:56 am
Konum: Istanbul


SkyBooster, QBox, DVBWorld ve Diğerleri

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

cron